3 forskelige marcipantyper hos Kathrine Andersen Chokolade

I år fylder Kathrine Andersen Chokolade 120 år. Danmarks ældste chokoladeværksted med lange traditioner og det fejrer vi blandt andet med lanceringen af 3 forskellige slags marcipan blandt chokoladestængerne, så alle kan lave sin helt egen marcipantest.

Procenten på chokoladen har været forbrugernes fokuspunkt længe. Det er det stadigvæk, men interessen for marcipanen er stigende. Mandelprocent, oprindelse og sortering vækker stor interesse hos forbrugerne.

Marcipanbrødet fra Kathrine Andersen Chokolade er baseret på 3 forskellige marcipantyper: California marcipanbrød er lavet på søde californiske mandler; Valencia marcipanbrød er af spanske mandler med få bitre noter og så den klassiske danske marcipan, der er grovere i strukturen og med et strejf af abrikoskerner.

1 – Ren rå marcipan med Californiske mandler:

Fintreven mandelmasse, ren sødme uden bitre toner og med en fast konsistens. Marcipan med Californiske mandler er en marcipan med en smag af god mandelsødme, helt uden bitterhed og med meget ren mandelsmag.

60% mandler som stammer fra Californien, her er det søde mandler der bliver høstet. Californiske mandler stammer primært fra San Joaquin Valley og Sacramento Valley i Californien. De er nøje udvalgt og sorteret ud fra 33 sorter, hvor de 4 sorter der passer bedst bliver valgt ud.  Sorterne har forskellig udformning og karakteristika, men er alle søde mandler uden bitter smag.


2 – Mandelråmasse med Valencia mandler

Grovreven mandelmasse, smag af moderat sødme med en naturlig bitterhed fra mandlerne og samtidig med en kraftig mandelsmag. Konsistensen er fin uden sukkerknas, blød og smidig, men knirker stadig let. Klassisk konfekture marcipan og et meget populært valg.

55% mandel som alle stammer fra Spanien i området omkring Valencia, I Spanien er der 6 – 7 sorter der bliver valgt ud, med udsving I smagen af bitterhed og det er det denne marcipan er berømt for – en flot og fin eftersmag af mandel.

3 – Kathrines marcipan

Grovreven mandelmasse med et kort bid og fast konsistens. En grovkornet mandelmasse der har en let sødme, med bitre og meget behagelige noter fra abrikoskernen – et afbalanceret valg der supplerer hinanden optimalt. Uden sukkerknas og med bid af mandler. Klassisk marcipansmag som vi foretrækker det i Danmark,

35 % mandel indhold, blandet med abrikoskerner, her er det mandler der typisk stammer fra Californien blandet med abrikos kerner der er afbitret i koldt vand. Denne proces er med til at få abrikoskerne smagen frem, denne smag er arbejdet med i gennem mere end 60 år, fra indkøb til færdig marcipan er det en helt speciel proces der er med til give den helt rigtige danske marcipan smag – den smag vi husker af marcipan.

Abrikostræerne vokser vildt i bjergene, og stenene fra abrikoserne bliver indsamlet af hyrder og bønder, som leverer dem til større virksomheder, der knækker stenene, renser og pakker kernerne. Det er disse kerner fra en abrikossten, som ligner og smager som en mandel. Abrikos er i familie med mandler og supplerer hinanden rigtig godt til den optimale søde smag, med en indbydende bitterhed i sig.